Jonas Kjeldgaard Sørensen

I årene fra 2001 og til nu har Jonas Kjeldgaard Sørensen arbejdet med begrebet kunst, men først i forbindelse med BGK har det taget rigtig fat.

 

Siden pilotprojektet i 2008 har han være tilknyttet BGK, hvor arbejdet med forskellige udtryk inden for begrebet "Kunst" er blevet afprøvet og nogle fundet interessante. Hvor udtryksformen før har været maleriet og tegning, bliver vægten nu lagt på performance, installation, skulptur og video. Han arbejder i øjeblikket under formuleringen: "Skulpturelt proformativt", hvor performansen bruger kroppen som materiale og sammen med en mulig installation skaber skulpturelle konstellationer. 

Jonas Kjeldgaard Sørensens primære inspirationskilde ligger i iagttagelsen af mennesket, hvordan konstruktion opbygges og nedbrydes, hvor fascinationen ligger i dekonstruktion og iscenesættelse af mennesket eller dets bestanddele eller ejendele. I øjeblikket er hans favoritkunstnere Francis Bacon, Kitt Johnson, Lillebeth Cuenca Rasmussen og Erwin Wurm, som alle benytter sig enten af deformation eller undersøgelse af menneskekroppen.

I øjeblikket undersøger han begrebet "manden", hvor "manden" som rolle og position bliver undersøgt både gennem dokumentariske billedrapportager, fiktive billedundersøgelser i studie, video og muligvis en performance eller to. Det første arbejde kan ses på hans hjemmeside nedenunder, under værker - 2011 - manden.

Han har også deltaget i et samarbejdsforløb mellem BGK-holstebro, BGK-storstrøm og BGK-midtogvest, hvor opgaven var, at lave en stort vægmaleri i den nye bazar i Holstebro. Formålet var, at man på en uge skulle blive færdige og eninge om en resultat der skal være præsentationsværdiet. Detter giver BGK også muligvis, en oplvelse Jonas K Sørensen har været rigtig glad for.

Iøjeblikket går han på gymnasiet i Ringsted, som han tager sideløbende med BGK uden problemer.

Hvis du har interesse i at følge eller se mere af hans arbejde kan du følge linket her: www.ringstedmanden.mono.net eller finde ham på www.facebook.com.