Lysfest Roskilde

BGK Midt & Vest deltog den 28. oktober i ”Lysfest på Kulturstrøget” i samarbejde med Karoline H Larsen og Museet for Samtidskunst. 

http://www.samtidskunst.dk/arrangementer/lysfest-paa-kulturstroeget 

Vi deltog med fire, visuelt stærke indslag, som markerede sig kraftigt blandt mange andre rigtig fine optogsdeltagere.

 

Forrest svævede en kæmpe drage over deltagerne. Dragen havde lysende øjne og skiftede vedvarende farve. Sammen med dragen var der en flere meter høj, sortklædt kæmpe, hvis let melankolske blik svævede over os alle mod nattehimmelen. Lidt skræmmende med sin overstørrelse og alligevel blidt vogtende over optoget.

Sammen med dragen og kæmpen vandrede en alfe-/elveragtig, lysende figur. Var det et åndesyn, eller spillede fantasien os et både smukt og skræmmende pus.

Senere fulgte en både mystisk og alligevel ualmindelig smuk kiste båret af fire elever. Gennem den halvgennemsigtige kiste skimtedes indholdet. Hvad mon der var i kisten? Blandt optogets børnepublikum blev der gjort store øjne. Var det nu alligevel ikke lidt farligt?

 

En smuk, sjov og livsbekræftende tradition, som Roskilde har holdt i hævd til glæde for rigtigt mange borgere, børn og unge, som fyldte gaderne med spænding og jubel.