Roskilde

Vi bor i Byens Hus på Stændertorvet, hvor vores nærmeste naboer er Museet for Samtidskunst og Roskilde Gymnasium – bedre kendt som ”Amtet”. Kursisterne får egen nøgle og adgang til at arbejde, også uden for den faste undervisningstid.  

Adressen er Stændertorvet 1, 4000 Roskilde - Indgang H og I – bagsiden af huset.

Den ugentlige undervisning foregår på mandage, kl. 17 - 20 og onsdage, kl. 17 - 20.

På BGK kommer du til at arbejde eksperimenterende med kreative processer og idéudvikling sideløbende med, at du får individuel vejledning. I relation til en bred orientering om samtidskunstens praktikker som installation, digitalt foto, video, tegning, maleri, skulptur, grafik, lyd, IT, performance, arkitektur, design animation m.m., får du en teoretisk viden og håndværksmæssige færdigheder og teknikker, med henblik på at udvikle dit personlige kunstneriske udtryk.

Vi tager udgangspunkt i debatoplæg, foredrag, værkgennemgange, projekter og opgaveformuleringer. De mange gæstelærere, som alle er udøvende kunstnere eller kunstteoretikere, vil bidrage til undervisningens diversitet, og sammen vil vi gå på opdagelse i fusionen mellem de forskellige kunstarter og i tidens kunstneriske strømninger.

Foruden den ugentlige undervisning kommer du i et tæt og inspirerende undervisningsforløb med workshops, kunstcamps, studieture i ind- og udland, forskellige fællesprojekter med  lokale aktører og landets øvrige BGK'er samt fordybende individuelt arbejde.